:::...::::...MALPERA MÜZİKA KURDİ::..::...kÜRTÇE MÜZİK SİTESİ


:::...::::...MALPERA MÜZİKA KURDİ::..::...kÜRTÇE MÜZİK SİTESİ
 
AnasayfaAnasayfa  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
RADYOGIRIS
DIYAR-FM
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
 Hoşgeldin; Misafir

Toplam 7 Mesajın Var.

Kayıt Tarihin:

Son Ziyaretiniz:


3490 Gündür yayındayız
1030 Konumuz var
1166 Mesaj gönderildi
65 Kullanıcımız Var
Son Üyemiz : serhan
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En iyi yollayıcılar
evinaroje
 
HALIL
 
CANWER
 
*dilana_kurda*
 
kani
 
_JIN_
 
lawike_xerib
 
rojj-hat*
 
kızıl_isyan
 
SonSuzoL
 

Paylaş | 
 

 A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
CANWER
RADYO DJ
RADYO DJ


Erkek Mesaj Sayısı : 290
Yaş : 36
Reputation : 1
PUNLAMA : 29863
Kayıt tarihi : 11/12/09

MesajKonu: A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte   C.tesi Ocak 02, 2010 2:01 pm









MALZEMELER
500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr PİRİNÇ
3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
1/2 demet MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN

HAZIRLANIŞI
Pirinç haşlanır ve süzülür.Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur. Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir (.Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ). Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır . Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süsnerek servis edilir.

Tarifi sizden önce 83002 kişi okudu




Tarifi arkadaşına gönder :



Tarif ara









Popüler liste





















Ağlayan kek
Fırında Tavuk
Makarna salatası
Açma
Domates Çorbası
Kakaolu Islak Kurabiye
Peynirli Poğaça
(Kolay) Tuzlu Kurabiye
Batırık
Tekirdağ köftesi




Yeni yemekler





















Aşure
Pırasalı Pay
Tart Kendini Sevdiren
Kakaolu Kare Dilimleri
Çikolatalı Üçgen veya Törkiş Bar
Patlıcan İtalyan İşi
Bonfile Akşam Sefası
Makarna Dedikodu
Çarçabuk Bir Fanfin Makarna
Pekmezli İncir Tatlısı



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
A.Usta Üsulü Kadınbudu Köfte
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
:::...::::...MALPERA MÜZİKA KURDİ::..::...kÜRTÇE MÜZİK SİTESİ :: Genel Sağlık, Bilim ve Teknik, Hayvanlar Alemi, Yemek Tarifleri :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: